Gezondheid

Gelukkig zorgt ons immuunsysteem voor de bestrijding van bacteriën en virussen. Maar in situaties waar ons lichaam te kort schiet, kan medicatie een oplossing bieden. Enige scepsis met betrekking tot medicijnen is wel op zijn plaats. Medicijnen hebben namelijk directe invloed op het lichaam, terwijl dat vaak enkel plaatselijk wenselijk is. Het immuunsysteem kan ook ondersteund worden door natuurproducten met enkel natuurlijke ingrediënten. Ook hier is gezonde scepsis op zijn plaats, omdat veel producenten natuurproducten aanprijzen terwijl de vlag de lading niet of nauwelijks dekt. Zoals bij onder andere cranberryproducten, voorkomt grootschalig aanprijzen aan de voorkant en aan de achterzijde bemerken dat het aangeprezen product tussen alle ingrediënten een zeer kleine rol speelt. Daarom heeft de EU ingegrepen en bepaalde claims op verpakkingen verboden.

Wetenschappelijk onderzoek

Bij de cranberry is sprake van veel wetenschappelijk onderzoek, waar vaak bijzondere eigenschappen zijn ontdekt. Bij cranberries doen de volgende stoffen zich voor; fructose, benzoëzuur, flavonoïden, proantioxydanten, vitamine C, vitamine B6. Een dagelijks glas puur cranberrysap kan zeker bijdragen aan uw gevoel voor welzijn en energie. Zeer opmerkelijke ontdekking is dat er sinds de jaren 90 veel onderzoek naar cranberries is gedaan door gerenommeerde instituten zoals Harvard Medical School in Boston, de Weku State University in Utah en de Washington University in Missouri. Al deze onderzoeken waren gericht op het feit dat cranberrysap een positieve invloed op de blaasfunctie zou kunnen hebben.

Dat de cranberry strikt bij de wetenschap in de belangstelling staat, blijkt wel uit het feit dat er ook op dit moment bij verschillende medische faculteiten gezocht wordt naar de veelzijdigheid van de cranberry.

Margriet. 5 redenen waarom cranberry’s zo goed voor je zijn!